DİŞ HEKİMİ
ARMAN KÖMÜR
Güvenle gülümse
Dental İmplant Uygulaması
Dental İmplant Nedir
İmplant Nedir?
Eksik dişler fonksiyon ve estetik açısından sorun oluşturur. Eksik dişlerin geri kazanılmasında geleneksel olarak kullanılan köprü ve proteze alternatif olarak implant diş tedavisi geliştirildi.
İmplant eksik dişlerin tedavisinde kullanılan ve çene kemiğine yerleştirilen biyouyumlu titanyum yapay köklerdir.
Bu vidaların üzerine porselen kaplama diş yerleştirilir. İmplant tedavisinin diğer tedavilere avantajı komşu dişlere zarar vermemesidir. Yani komşu dişlerin kesilerek küçültülmesi gerekmez.
Günümüzde imkan veren vakalarda eksik dişlerin geri getirilmesinde öncelikle tercih edilen tedavi metodudur.
Kimlere Uygulanabilir?
Çene ve yüz gelişimini tamamlamış yaştaki bireylere uygulanır. Tedaviden önce çene yapısının implanta uygun olup olmadığı çekilen röntgen ve tomografi ile tespit edilir.
Diyabet (şeker) hastalarında tedaviden önce diyabetin kontrol altına alınmış olması yani kan şekerinin düzene girmiş olması gerekir. Antikoagülan (kan sulandırıcı) ilaç kullanan hastalarda tedaviden önce ilaçların dozuna bağlı olarak ve kardiyoloji konsültasyonu altında ilaçların kesilmesi gerekebilir. Osteoporoz gibi kemik erimesi olan hastalarda uygun tedavi alındıktan sonra implant tedavisi gerçekleştirilebilir.
İmplant uygulaması minör cerrahi operasyon olsa da ; genel sağlık durumu, sürekli kullanılan ilaçlar, önceden geçirilmiş operasyonlar, ilaç alerjileri diş hekimine bildirilmelidir.
All on Four Tekniği ile tam dişsizliğin protetik tedavisi
Nasıl Yapılır?
İmplant tedavisi lokal anestezi altında yapılan bir işlemdir. Dental implant yerleştirildikten sonra üzeri diş eti ile kapatılır ve iyileşmeye bırakılır. İşlemden 1 hafta sonra hasta kontrolü ve dikişlerin alınması gereklidir. Bu aşamadan sonra implant yerleştirilen bölgenin üzerini diş eti dokusu kaplamış ve yumuşak doku iyileşmesi olmuştur.
2-3 aylık bekleme süreci implantın çene kemiklerine kaynaması (osteointegrasyon) için gerekli olan süredir. Bu süre sırasında uygun vakalarda geçici protezler yapılarak hastanın dişsiz kalması önlenmektedir.
Bekleme sürecinde implantın üstünü diş eti dokusu kapladığı için ve dikişler de alınmış olduğundan konforlu bir süreç olarak geçmektedir.
Bekleme sürecinin sonunda kemiğe kaynamış implant lokal anestezi altında tekrar ağız ortamına açılır ve porselen kaplama için ölçü alınır. Porselen kaplama yaklaşık 10 gün içerisinde implanta yerleştirilir ve tedavi tamamlanmış olur.